13 Maarnse ‘Boomwensen’ vervuld

Vlinders van Immanuel

“wo 23 jan 2019 – Ab van Gorcum van de Lionsclub en Bert van den Berg van OSMM reikten de bijdragen van de 22e Wensboomactie één voor één persoonlijk uit, terwijl zowel de begunstigden als de aanvragers genoten van de koffie-onthaal in ’t Vosje. Zo ontving Vera Blomvik van de Stichting Vlinders van Immanuël de welkome, niet al te zware koekenpan, die ouderen goed kunnen hanteren bij het gezamenlijk koken en eten. Het gezamenlijk nuttigen van maaltijden is één van de activiteiten van de stichting. Hans Signer, directeur van Stichting De Ezelsociëteit in Zeist kreeg een envelop, waarvan de inhoud is te besteden aan de opvang van verwaarloosde ezels en aan ezels, die hun ‘oude dag’ slijten bij deze sociëteit. Voor Reinaerde Dagcentrum De Regenboog waren er bakvormen, waaronder een gemeend bedoeld hartvormig exemplaar, volgens Van Gorcum. Ook ontving De Regenboog een bijdrage voor een aromabrander met geurige oliën. Betty van der Meulen van de Stichting Vrienden Raadhuis Maarn nam een bijdrage in ontvangst voor de gewenste nieuwe beamer, die kan worden ingezet voor activiteiten van de Cultuurhistorische Commissie (CHC) en andere activiteiten op de zolder van het voormalige Raadhuis. Yari Berkhof kreeg, op aanvraag van zijn grootmoeder Annemarie van Harten, toebehoren voor de nieuwe dierenhokken op kinderboerderij De Knuffelweide in Amerongen, waar hij helpt als jonge vrijwilliger. Voor Evelien Kooij, Plusmedewerker in Maarn, was er een wellness bon voor 2 personen. Zij had het recentelijk moeilijk, maar bleef op het werk altijd goed gemutst, volgens haar collega’s. Verder zetten de clubs onder meer nog enkelen in de bloemen. De wensaanvragers ontvingen op hun beurt een boeket bloemen van Theo en Tom van Schaick van de Plusmarkt. (maarnmaarsbergen.lions.nl, osmm.nl)”

Klik hier voor het artikel of de website van de Nieuwsbode Heuvelrug

Haken en breien is weer ‘hot’

Vlinders van Immanuel

“wo 25 apr 2018 – Handwerk is zo bijzonder, omdat iedereen zijn eigen stijl ontwikkelt,” zegt Vera Blomvik van de stichting Vlinders van Immanuël, tevens Vrijwilliger van het Jaar 2017. “De tijd dat mensen voor ’n prikje oude truien kochten bij de Wereldwinkel en deze uithaalden om bollen voor nieuw werk te creëren is echt voorbij. Bollen zijn bijna overal verkrijgbaar. De verkoop van met de hand vervaardigde producten zorgt binnen onze stichting weer voor een budget voor nieuw materiaal. Naast crisisopvang voor kinderen en de activiteit ‘Samen koken, samen eten’ om mensen te stimuleren om weer te gaan koken, biedt Vlinders van Immanuël op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur ook ‘Haak maar aan’ aan de Kapelweg 42. Blomvik: “Deze haakuren zorgen voor gezellige gesprekken. Handwerken is op de basisschool helaas verdwenen, maar een toenemend aantal grootouders neemt nu het initiatief om kleinkinderen hiermee toch vertrouwd te maken. En dat levert wederzijds plezier op.”

Klik hier voor het artikel of de website van de Nieuwsbode Heuvelrug

Vlinders van Immanuël winnen het
Utrechtse Heuvelrug compliment 2017!

Utrechtse Heuvelrug compliment

Een fantastische steun in de rug voor het project:

Samen koken, samen eten.

Op dinsdag 26 september is in het cultureel centrum van Doorn door wethouder Hans Nijhof de eerste prijs uitgereikt van het Utrechtse Heuvelrug compliment 2017 aan Vlinders van Immanuël. De groepsprijs Utrechtse Heuvelrug Compliment is uitgereikt aan Stichting Vlinders van Immanuël voor het project Samen koken en samen eten. Vera Blomvik en haar man Karsten stellen elke veertien dagen op een maandagavond hun huis zonder winstoogmerk ter beschikking voor inwoners uit Maarn en Maarsbergen om samen te koken en te eten. Dit ‘samen koken samen eten’ onderscheidt zich volgens de jury van soortgelijke initiatieven doordat de deelnemers naar vermogen zelf actief de warme maaltijden voorbereiden, koken en opdienen en dat alles in een huiselijke en informele omgeving. Door het samen werken aan de voorbereiding en het samen eten in een huiselijke omgeving worden gesprekken en (blijvende) contacten gestimuleerd.

Utrechtse Heuvelrug compliment
Utrechtse Heuvelrug compliment
Utrechtse Heuvelrug compliment

Op bezoek bij Radio 90FM

datum: 1 juli 2017

Radio 90FM

Burgemeester Naafs op bezoek

datum: 24 juni 2017

Op bezoek bij Burgemeester Naafs